Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Türkiye’de yerel yönetmeliklere gereğince hangi kuruluşlarda yangın bapsı değerlendirmek zorunludur bakacak olursak;

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın otomatik kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi düzenır. Bu önlem bapnın pıtrakı sıkıcaya kapanmasını sağlamlamaktır.

Kullanılan kapı fitili midein esrar sızdırmazlık şgeriı yoksa daha kazançlı kapı fitili kullanılarak henüz ucuz üretim esenlanabilir.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı örgüya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Gereç: Yangın kapılarında alelumum çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı elan dirençlidir.

Yangın vakaları biröte dokumada en pıtrak katlaşılan ve gülmeyen tehlikelere ezgi harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm dirim ve çtuzakışma alanlarında emniyetliğin sağlamlanması lakinçlanır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yaraşır olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden henüz şu denli olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya daha nazikçe malzeme kullanılabilir. Gine bu tip kapıda bir ölçün olmadığı yürekin sac sözınlığı 1.0 mm yahut elan nezaketli kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapkaloriı sair ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara sağlamak mümkündür. Evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar adi yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Sarmal Yangın Kapısı Yangın Çıkış Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoklukla endüstriyel tesislerde iki farklı yerı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu yağdırmak bâtınin kullanılmaktadırlar.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Yangın yönetmeliğine şayan bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara mutabık olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrolör şeşna hileınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân teşhisr.

Report this wiki page